toeristische informatie - Auberge de la Chaloire 2024

1998 - 2024
menu
Auberge de la Chaloire
Aller au contenu

toeristische informatie

NEDERLANDS
touristische informatie
cultureel          wandelen    fietsen
CULTUREEL

Er is heel veel te zien en te doen in onze directe omgeving. U kunt kastelen en mooie musea bezoeken of pittoreske stadjes en dorpjes met monumentale, veelal romaanse bezienswaardigheden.
Uiteraard kunt u ook een uitstapje maken naar de wijnstreek van Bourgogne of de Beaujolais bezoeken.
Wij zijn u graag behulpzaam bij het plannen en organiseren van uw dagelijkse trips en kunnen desgewenst ook de nodige reserveringen voor u maken. Indien u dat op prijs stelt kunnen wij een programma voor u samenstellen dat bij aankomst voor u klaar ligt.
Ook voor kinderen is er werkelijk van alles te beleven en te doen in onze directe omgeving!

toeristische links:

                        
          
WANDELEN (in de Morvan en vooral in onze directe omgeving)

Wandelen
De sportieve wandelaars, de gelegenheidswandelaars maar ook de natuurliefhebbers kunnen het u vertellen: zwerven door het gebied Autun-Morvan is een uitnodiging tot ontspannen door inspanning. De natuur is schitterend, flora en fauna worden gekenmerkt door hun grote diversiteit en frisse, maar vooral schone lucht is hier gegarandeerd!
Dus, trek je wandelschoenen aan, maak je rugzak klaar en vergeet vooral je fototoestel niet.
Honderden gepijlde routes liggen voor u klaar; niet alleen bij de toeristische informatiepunten, maar ook bij onze Auberge en op onze website kunt u een heleboel wandelinformatie raadplegen.

GR 13( Grote Routepaden)
Vanaf Auxerre loopt de GR 13door de Morvan richting Autun en u kunt de gemarkeerde route dicht bij onze Auberge oppakken!
In onze prachtige bosrijke omgeving toont de GR 13 immense golvingen van bossen en groene weiden, met veel beekjes.
Wandelen bij Autun en Omstreken
Dit zijn  16 wandelingen van enkele uren tot een hele dag.
Met als vertrekpunt één van de vele gemeentes rondom Autun, kunt u deze wandelingen helemaal naar eigen idee en tempo lopen.

Wandelen in Arroux en Omstreken
Dit zijn 16 wandelingen van 5 tot 16 km, die u de geheimen en de schoonheid van het morvanse heggenlands tonen tussen Marmagne en Toulon sur Arroux.

Wandelen in Couches en Omstreken
Dit zijn 12 wandelingen vande 4 tot 16 Km, die de communes rondom Couches doorkruizen, een gebied tussen de  ‘’côte Chalonnaise’’ en ‘’les Monts du Morvan’’.

Wandelen in de Dréevalei en Omstreken
Dit zijn 11 wandelingen van 5 tot 13 Km, in het gebied van « La Vallée de la Drée », toegangpoort tot de Morvan.

Les Chemins Pèlerins(De pelgrims wegen)
Deze wandelingen in het Hart van de Morvan komen langs  ‘’genezende’’ bronnen, kapelletjes, gallo-romeinse bouwwerken, en niet te vergeten de meesterwerken van de romaans-bourgondische architektuur, de basilica van Vezelay en Saulieu en de kathedraal Saint-Lazare van Autun.


Anost
4 gepijlde routes en verder routes met aansluiting op de GR13 (Ile de France-Bourgogne), de GR 'de pays' (Tour du Morvan) en
de GR 'Bibracte- Alésia'. Vertrek vanaf de camping.

Cussy-en-Morvan: 4 gepijlde routes met als vertrekpunt het gemeentehuis in het hart van het dorp.

La Grande Verrière: 5 gepijlde routes met als vertrekpunt het gemeentehuis.

Andere links om te wandelen:

         


FIETSEN
informatie voor fietsers op de weg en voor mountainbikers

Behoefte aan heel veel frisse lucht? Gewoon lekker sportief ontspannen? In onze regio kunt u wat dat aangaat uw hart ophalen. Met zijn schitterende panoramas, de veelzijdige en gevariëerde bossen, zijn beekjes en kleine riviertjes, en niet te vergeten de wijngaarden, is de natuur hier bijzonder veelzijdig en afwisselend. Wat houdt u tegen om de profiteren van een pick-nick pauze aan de 'Gorges de la Canche', een mooie tocht op en rondom de heuvels van 'Mont Beuvray', een rondje rondom het 'Lac des Settons' of het 'Lac Pannessière' etc. etc.Te voet, te paard, op de (race)fiets of mountainbike, in deze regio zijn > 2.000 km aan gepijlde routes voor alle niveaux uitgezet; en wij zitten er middenin!


"Bonnes adresses  Veloenfrance" en  "Accueil Vélo"
Deze in Frankrijk voor de fietstoerist toonaangevende keurmerken hebben wij verkregen op grond van onze voortdurende investering in de kwaliteit van de ontvangst en de verzorging van onze sportieve fietsende gasten, alsmede voor de technische en logistieke diensten die wij verlenen aan individuele- en groepsfietsers c.q. mountainbikers.

Mountainbike (afdaling)
Dit is feest voor snelheidsduivels! Op de heuvels rondom Saint-Sébastien waar het zogenaamde 'Croix de la Libération' van Autun staat opgesteld, treft u 3 geprepareerde afdalingen aan. De op ecologische wijze aangelegde pistes zijn elk circa 1500 m lang en voor verschillende niveaux geschikt gemaakt. Daardoor zijn ze toegankelijk voor jong en oud, ervaren en minder ervaren fietsers. Vertrekpunt aan de voet van het 'Croix de la Libération'.
Inmiddels zijn er ook 3 afdalingen gereed gekomen op de Haut-Folin.

Mountainbike
In en rondom Autun zijn meer dan 140 km aan gepijlde routes uitgezet die u de mogelijkheid bieden Autun en zijn omgeving in alle vrijheid op de fiets te ontdekken. Vertrekpunt is steeds de 'base de loisirs Marcel Lucotte' bij het 'plan d'eau du Vallon' (het meer) in Autun.
Met als vertrekpunt diverse omliggende gemeentes kunt u de heuvels en bossen in van de Morvan. Steeds via gepijlde routes. We geven enkele voorbeelden:

Onze bed and breakfast ligt op 1 km van de GTMC-route in de etappe "Lac des Setton / Anost", daar waar de route langs het gehucht "moulin de Roussillon" loopt.
U kunt uw fiets stallen in onze kelder en er staat schoonmaak- en reparatiemateriaal tot uw beschikking.
Ontbijt en diner zijn zeer geschikt voor wandelaars en fietsers.
Toertochten in de Bourgogne 2023
Klik op de onderstaande foto


Voie verte...
Deze wel heel bijzondere  fietsroute doorkruist onze streek van oost naar west om uiteindelijk de departementen Côte d'Or en de Nièvre met
elkaar te verbinden.
De realisatie  van een traject tussen La Petite Verrière en Athez-Corcelles (gemeente Anost) is in 2014 gereed gekomen.
De samenwerkende gemeentes hebben hiermee een fietsroute gecreëerd die voor race- en toerfietsers alsmede mountainbikers geschikt is gemaakt. De route van dit traject is circa 70 km lang, loopt van oost naar west en maakt waar mogelijk gebruik van het tracé van de voormalige 'Taco' (de lokale boemeltrein). Ter hoogte van Autun loopt de route over aangelegde fietspaden om vervolgens aan te sluiten op de « voies vertes » van het departement Côte d'Or. Onze mountainbike liefhebbers  kunnen overigens hun hart ophalen want het traject is opgenomen in de « Grande Traversée du Morvan ». Het parkoers in onze omgeving is met name geschikt voor mountainbikers.
Vélorail
Doorkruis de Morvan met de Vélorail  van Cordesse–Igornay (71) naar Manlay (21)

              

            
links voor fietsers:                          
                                      
    
 
                                               Guide Routard - La Bourgogne du Sud à vélo -zuidelijk Bourgondië op de fiets

Retourner au contenu